Vrbnik i vinska proba

Posjetite Vrbnik nad morem, otkriti će vam povijesnu priču tkanu više od 900 godina!

Tražite li mjesto u kojem možete osjetiti pravu otočku tradiciju, istraživati povijest, uživati u pitomoj prirodi, ali i vrhunskoj gastronomskoj ponudi, Vrbnik je pravi odabir.
Nalazi se na istočnoj strani otoka Krka 28 km od Krčkog mosta. Prilazite li mu s kopna, dočekat će vas nepregledni vinogradi u kojima se uzgaja nadaleko poznata vrbnička žlahtina i krški pašnjaci pogodni za uzgoj ovaca. Prilazite li mu s mora ukazat će vam se na 49 m visokoj strmoj hridi, kućica stisnutih oko zvonika, opasan srednjovjekovnim zidinama.

Vrbnik ima bogatu 900 godina staru povijest, bio je važan frankopanski kaštel, glagoljaško i vjersko središte pod zaštitom sv. Ivana Krstitelja. Proslavila ga je pjesma „Vrbniče nad morem“ i zlatna vrbnička žlahtina, omiljena je inspiracija umjetnika, a i mnogi znameniti ljudi odrasli su u Vrbniku. Tradicija i običaji još su uvijek živi, a domaći kanet, tanec i vrbensku čakavštinu znaju i oni najmanji.

Vinska proba

Žlahtina je bijelo vino svijetložute do slamnatožute boje, nježne arome i finog karakterističnog okusa. Možete ju degustirati i kupiti u Vrbniku u svim vinarijama, podrumima, ugostiteljskim objektima, suvenirnicama i prostorijama raznih OPG-ova. Svake godine na kraju kolovoza vrbenčani organiziraju Dane vina koji svake godine u Vrbnik privlače sve veći broj ljubitelja vina. Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti Dane vina, nudimo vinsku probu za potpuni doživljaj vinske priče otoka Krka.

Vinska proba obuhvaća:

  • Razgled vinarije u Vrbniku (proizvodni dio)
  • Projekcija filma  o berbi grožđa
  • Degustacija rakije
  • Degustacija tri vrste vina
  • Porcija pršuta i sira s maslinama

Cijena na upit.

Hrvatska turistička zajednica malinska otok Krk Kvarner RDA
Rezerviraj