Kvarner food


Gastronomska ponuda  Kvarnera je raznolika i bogata. Osnova kuhinje su ribe, morski plodovi, lokalno uzgojeno povrće i voće. Okusi su obogaćeni maslinovim uljem i vrhunskim vinima koja upotpunjuju svako jelo. Vrbnička žlahtina- autohtona sorta vina s otoka Krka,  jedno je od lokalnih bijelih vina koje posjeduje ravnotežu profinjenih aroma. Osim po vinima, Kvarner je poznat i po lokalnim rakijama oplemenjenim lokalnim aromatičnim biljem.

Svaki otok na Kvarneru ima svoj lokalni specijalitet. Cres je poznat po vrhunskoj i kvalitetnoj janjetini, dok su Rab i Lošinj meka za ljubitelje morskih delicija –ribe, salata od hobotnice, lignje, te dagnji pažljivo pripremljenih na tradicionalan način, samo su neke od brojnih delicija koje morate probati. Spomenimo i kvarnerske škampe koji su među najkvalitetnijima na svijetu.

Unutrašnjost regije – Gorski Kotar – je gastro odredište poznato po šumskim plodovima, gljivama i slatkovodnoj ribi. Ovdje će i ljubitelji divljači doći na svoje – jelovnici obiluju suhomesnatim proizvodima i raznim gulašima od mesa divljači posluženim uz domaće njoke ili okruglice od kruha.

Hrvatska turistička zajednica malinska otok Krk Kvarner RDA
Rezerviraj