DUBoak interpretacijski centar maritimne baštine

U ovoj priči riva, brodovi, škver te vještina brodogradnje i plovidbe igraju glavnu ulogu. Svaki grad, selo ili regija posjeduje važnu kulturnu baštinu. Sva ta mjesta raspolažu turističkim resursima koji obuhvaćaju prirodnu, kulturnu, ali i neopipljivu, nematerijalnu baštinu koju posjetiteljima prikazujemo kroz interpretacijsku priču.

Uloga interpretacijskoga centra je rad na proučavanju, očuvanju i prenošenju kulturne baštine. O tome koliko poznajemo svoju baštinu ovisi i to koliko ćemo cijeniti sami sebe, koliko ćemo poštovati druge, ali i koliko će drugi cijeniti nas. Posjeti nas i postani dio priče o neraskidivoj vezi čovjeka, duba i broda!

Moderno opremljeni interaktivni prostor podijeljen je u dvije tematske cjeline. Prvu čine dubašljanski drmuni, a drugu maritimna baština. Nigdje ove dvije cjeline nisu jedna drugu definirale toliko kao što je to slučaj u Dubašnici.

Tu ćete upoznati povijest Dubašnice, naoko skromnu, ali iznimno utjecajnu. Tu su sitni događaji tijekom stoljeća ostavljali duboki trag, jednako kao što voda izdubi i najtvrđi kamen. Tako je vjekovno odgovorno ponašanje prema prirodi oblikovalo današnje dubašljanske drmune kao najslikovitiji primjer održivog gospodarenja šumom.

Hrvatska turistička zajednica malinska otok Krk Kvarner RDA
Book now